OKULUMUZUN 8. PROJESİ KABUL OLDU.

MOTHER EARTH NEEDS OUR CHILDREN (TOPRAK ANA'NIN ÇOCUKLARIMIZA IHTIYACI VAR)

12 Mayıs 2021'de Avrupa Komisyonu (EC), 'Hava, Su ve Toprak için Sıfır Kirliliğe Doğru' AB Eylem Planını kabul etti. Bu Eylem Planı, Avrupa Yeşil Mutabakatı'nın önemli bir çıktısı ve 2022 yılı AB Yeşil Haftası'nın ana konusudur. Eylem Planı 2050 yılı için entegre bir vizyon ortaya koyuyor: kirliliğin insan sağlığına ve doğal ekosistemlere zarar vermeyecek seviyelere indirildiği bir dünya.

Hepimizin endişelendiği bir şey varsa, o da okullarda kullanılacak gelecek ve yenilikçi yöntemlerdir.

Bu nedenle amacımız çevre bilincini yaymak,çocuklara temiz ve aydınlık bir gelecek sağlamak ve bu problemleri çözmek,çevreye daha duyarlı ve bilinçli bireyler yetiştirmektir.

Bu kapsamda ülkeler belirlenen plan dahilinde aşağıdaki çalışmaları yapacaklardır:

POLONYA :           Learning about forests/Save water ( Ormanlarhakkında  öğrenmek/Su tasarrufu yapmak)

LİTVANYA :          Water and culture (Su ve kültür)

YUNANİSTAN :    What's up in the environment?/Global warming (Çevrede neler oluyor?/Küresel ısınma)

TÜRKİYE  :           World that are under danger (Tehlike  altındaki dünya)

29.03.2023 184